Musikproduktion och studioteknik

IMG_4317Den här kursen kommer att handledas av lärare med en gedigen producent/tekniker erfarenhet med nästan 300 produktioner av etablerade artister i bagaget. Eleven kommer att få lära sig att sätta ihop alla ljud från instrument och sång till en MIX. Hur rattar man fram den råaste baskaggen och hur duckar man undan pålägg från sändarna som de riktiga proffsen gör?  Eftersom undervisningen baseras på elevens förkunskaper så går läraren självklart igenom grunderna från att koppla in gitarrsladden till målet: att mastra MIXEN så den fungerar för en radiospelning.

Utöver den grunläggande undervisningen kommer eleven att få möjlighet att mixa en låt under handledning av läraren. Popskolan arbetar med datorer från Apple och programvaror som tex. Logic Pro, Ableton Live & Pro Tools.

ANSÖK OM PLATS

Klicka här för att ansöka om plats till subventionerat* pris:

Ansök om plats (subventionerat)
För dig som inte är berättigad till subventionerat pris:

Ansök om plats (ej subvention)

Subventionerad undervisning gäller för
Alla elever som är folkbokförda i Österåkers kommun och som går i grundskolan, specialskolan, särskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. De ungdomar i kommunen som inte går i gymnasieskolan har rätt till plats i likhet med ordinarie åldersgrupp för gymnasiets sista år.

Kursen MUSIKPRODUKTION och STUDIOTEKNIK kan kombineras med någon av följande kurser:

– Band (alla genrer)
– Unplugged band
– Artist & scenframställan
– Artist development
– Barnkör