Unplugged Band

Unplugged band är en variant av vår kurs band. Skillnaden är att ljudbilden är mer avskalad och att man använder sig av akustiska gitarrer framför elgitarrer.

Ett band är en grupp musiker som tillsammans bildar en enhet där varje instrumentalist & vokalist är lika viktig. De elever som väljer att spela i något utav Popskolans band kommer att ha handledning av musiker, där samtliga har turnerat med nästan alla svenska förgrundsgestalter inom den svenska pop&rock-genren. Eleverna kommer att få undervisning i hur man uppnår en enhetskänsla i bandet och så småningom kanske ett eget sound. Undervisningen är till största del gehörsbaserad och fokus läggs mycket på att lära sig lyssna in alla de övriga instrumenten i bandet. Att höra helheten. Eleverna får själva välja låtar och ett mål kan vara att bandet tillsammans skapar en helt egen låt.

Popskolans band kommer ges möjlighet att få uppträda inför publik och kommer även att ha möjlighet till demoinspelning i studio.

ANSÖK OM PLATS

Klicka här för att ansöka om plats till subventionerat* pris:

Ansök om plats (subventionerat)
För dig som inte är berättigad till subventionerat pris:

Ansök om plats (ej subvention)

Subventionerad undervisning gäller för
Alla elever som är folkbokförda i Österåkers kommun och som går i grundskolan, specialskolan, särskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. De ungdomar i kommunen som inte går i gymnasieskolan har rätt till plats i likhet med ordinarie åldersgrupp för gymnasiets sista år.

Kursen UNPLUGGED BAND bör kombineras med någon av följande individuella kurser:

VOKALT
– Sång (modern sång)
– Folksinger (singer-songwriter)
– Extreme Vocals (effekt på sång/growl etc)

INSTRUMENT
– Elbas
– Akustisk- och elgitarr
– Piano/Keyboard
– Trummor/Slagverk

HI-TECH
– DJ
– DJ Produktion
– Musikproduktion & studioteknik

INTRODUKTION
– Alla kan spela