Alla som arbetar på Popskolan är professionellt aktiva som artister, musiker, låtskrivare eller musikproducenter

Vi tror på att flytta in verkligheten i våra replokaler och studios. Att som elev få möta en lärare som arbetar aktivt med dagens musik och artister ger ytterligare en dimension till musikundervisningen. Genom att våra lärare inte bara undervisar så kan och orkar de ge det där lilla extra som gör skillnad.

Inspiration, glädje, trygghet, kompetens och gemenskap är ofta använda ord i skolsammanhang.
På Popskolan är det inte bara ord i ett dokument utan här är det verklighet!

TEAM POPSKOLAN

Richard Hedlund
Richard HedlundRektor
Telefon: 070-848 44 00, E-post: richard@popskolan.se
Richard startade sitt första musikföretag redan vid 15 års ålder. Har sedan dess arbetat professionellt inom musikbranschen, dels som musiker, låtskrivare och producent men även drivit eget skivbolag med flera internationella lanseringar bakom sig. De senaste 15-åren har Richard främst fokuserat på livescenen och blir flitigt engagerad som kapellmästare vid stora events och evenemang. Är också spindeln i nätet för bandet Sthlm Node. Är gift med Linda Hedlund. Bor i Åkersberga och pappa till tre barn. Utsedd till Årets företagare i Österåkers kommun år 2015 samt till Årets företagare brons i Sthlms län år 2015.
Går in som vikarie vid behov.
Linda Hedlund
Linda HedlundBitr. rektor
Telefon: 070-848 44 01, E-post: linda@popskolan.se
Linda har varit musikaliskt aktiv så länge hon kan minnas och började med sång och piano. Med 20 års erfarenhet som sångerska har hon varit medlem i flertalet band, körer, medverkat i Melodifestivalen samt skrivit musik tillsammans med och åt artister. Hon är sedan många år professionellt anlitad som sångerska och har kontinuerligt uppdrag både som artist och körsångerska bakom andra artister. Linda har många års pedagogisk erfarenhet som sångcoach samt körledare och är utbildad inom sång vid Stockholms Musikkonservatorium. Genom att Linda är aktiv som artist är hon ständigt uppdaterad med vad som är aktuellt inom musikbranchen och något som hon kommer att dela med sig av i undervisningen. Linda är gift med Richard och sedan 2002 bosatt i Åkersberga. Har två barn samt en bonusdotter. Utsedd till Årets företagare i Österåkers kommun år 2015 samt till Årets företagare brons i Sthlms län år 2015.
Popstars, S.C.O.P & Musikalshow
Zakarias Hauffman
Zakarias HauffmanMusiklärare
E-post: zakarias@popskolan.se
Zakarias är multi-insturentalist, musikproducent och låtskrivare. För honom är det viktigt att ha roligt när man arbetar med musik. Zakarias är övertygad om att talang kommer lättare via passion. Under sin karriär har han bland annat sjungit på Allsång på Skansen, körat åt Josh Groban, varit förband till Medina och spelat gitarr på cirkus.
Kan undervisa i alla kurser men främst Sång, Piano och Låtskrivare
Sandra Oxenryd
Sandra OxenrydMusiklärare
E-post: sandra@popskolan.se
Frilansande sångerskan och artisten Sandra växte upp i Kristinehamn där hon i flickrummet sjöng, med ett hopprep som mikrofon, de största hitsen av artister som Carola, Celine Dion, Mariah Carey och Whitney Houston. Envisheten och drömmen om en artistkarriär tog henne som artist utomlands för Sunwing Resort, vidare till en vinst i Bert Karlssons tv-program Fame Factory, till release av soloskiva, arbete för Wallmans Salonger i både Köpenhamn och i Oslo, till artist för Estland i Eurovision Song Contest, och vidare till musikaler såsom Dirty Dancing på Chinateatern i Stockholm och Jesus Christ Superstar på Sverigeturné. Hon har spelat barnteater på turné i regi av Riksteatern, arbetat som artist på kryssningsfartyg och som dansare och sångerska på revyscenen, under ledning av revykungen Peter Flack. Sandra har även gjort julturneér och körat bakom artister som Lisa Nilsson, Måns Zelmerlöw, Magnus Uggla och Sonja Aldén. Man har också kunnat höra henne i några av After Darks stora shower; då som Carolas röst. Sandra är väldigt glad att få vara en del av den härliga gemenskapen på Popskolan och ser fram emot att få dela med sig av glädje, små knep, trix och erfarenhet till eleverna. När hon inte leder lektioner på Popskolan eller står på scenen kan man hitta henne på långpromenad med hunden eller simmandes-cyklandes-springandes som ett jehu i jakten på bättre tider inför nästa triathlontävling.
Sång, Piano, Folksinger, Komp, Musikal, Popstars
Anders Wikström
Anders WikströmMusiklärare
E-post: anders@popskolan.se
Anders är låtskrivare och producent i framgångsrika duon Epicentre. Han är också gitarrist och låtskrivare i det svenska hårdrocksbandet Treat, där han även spelade keyboard på bandets tre första skivor. Anders har även spelat i andra band, såsom Mental Hippie Blood, Electric Boys, Tåhström och The Boys. Medverkat som låtskrivare i Melodifestivalen ett gäng gånger och toppat de amerikanska hitlistorna ett antal gånger. Anders bor i Åkersberga med sin familj.
Gitarr, Sång, Bas, Piano, Band, Unplugged band, Artist Development, Muiskproduktion
Kristian Niemann
Kristian NiemannMusiklärare
E-post: kristian@popskolan.se

Kristian Niemann med familj bor i Skarpnäck söder om Stockholm. År 1994 -1996 studerade han på Musicians Institute i Los Angeles och har efter det livnärt sig helt på musiken. Han var medlem i symfonimetallbandet Therion i nio år och hann med att släppa 6 plattor och 3 dvds samt turnera många varv runt jorden bl.a. i Europa, Japan samt Syd- och Nordamerika.

Idag har han ett otal band och projekt han är inblandad i – bland annat death/thrashbandet Demonoid som håller på med sin andra platta, doombandet Sorcerer som jobbar på debutskivan och han är även gitarrist hos Snowy Shaw som för närvarande turnerar världen runt som trummis i Sabaton. Han har även gjort en del studiojobb, bl.a. åt Darin.

Kristian har undervisat i gitarr sen 1992.

Gitarr, Bas, Trummor, Alla kan spela, Musikproduktion, Band, Unplugged band
Thérèse Löf
Thérèse LöfMusiklärare
E-post: therese@popskolan.se
Efter att ha börjat sin karriär som en av fyra medlemmar i gruppen ”One More Time” fortsatte Thérèse som körsångerska bakom några av Sveriges mest populära artister, såsom Carola, E-type, Björn Skifs, Sanna Nielsen med flera. Samtidigt ledde hon gospelkörer och gav sånglektioner. Under ett antal år kombinerade hon det egna komponerandet med flera roller i musikalen ”Mamma Mia”, där hon bl a spelade huvudrollen ”Donna” över 30 gånger!

Thérèse har även varit körchef över huskören i den svenska Melodifestivalen under ett antal år och har då gjort alla sång arrangemang.

2014 var det dags för Melodifestivalen igen och denna gång även Eurovision Song Contest bakom självaste Sanna Nielsen! Hennes egna förställning ” Benny och jag” såg dagens ljus och sen följde b la ”Chess in Consert” och en Usa turne´ med ”Visitors”.
2016 var hon med i den polska Melodifestivalen och också i en bejublad show med Johan Östling och Björn A Ling.

2017 fick hon det ärofyllda uppdraget att sjunga på Segels Torg inför 20 000 jublande människor när dom svenska hockey hjältarna skulle hyllas!

Sång, Piano, Komp, Folksinger, Artist-och scenframställan, Musikal
Stefan Nykvist
Stefan NykvistMusiklärare
E-post: stefan.nykvist@popskolan.se
Stefan är sångaren som kan mäta sig med de stora internationella namnen – en av Sveriges absolut bästa röster – och detta är ingen överdrift!
Han har medverkat i Melodifestivalen ett flertal gånger och har turnerat och samarbetat med de främsta av landets artister, bland andra kan nämnas Carola, Sarah Dawn Finer, Jill Johnson, Patrik Isaksson, Sanna Nielsen och Eric Gadd.

Stefan har medverkat i musikaler som ”Jesus Christ Superstar”, ”Forever Plaid” och Ted Gärdestad-hyllningen ”Sol, Vind och Vatten” på Chinateatern i Stockholm. Han har sjungit in ledmotiv till Disneyfilmer, bland andra ”Oliver & Gänget” och ”Herkules” och medverkat i flertalet underhållningsprogram, bland några kan nämnas Singing Bee, Musikmaskinen, Let´s Dance, Bingolotto, Sommarkrysset, Nyhetsmorgon.

Även större produktioner och galor med såväl svenska som internationella artister har engagerat Stefan och han har jobbat med världsartister som Liza Minnelli.

Sång, Artist- & scenframställan
Pontus Söderqvist
Pontus SöderqvistMusiklärare
E-post: pontus@popskolan.se
Pontus huvudinstrument är piano & keyboards. Han spelar även gitarr, bas och trummor.

Pontus har undervisat både individuellt och i ensemble. Turnerat med bl.a. Pontus och Amerikanerna, Rob ‘n’ Raz, Pandora, Rednex.
Pontus gitarrspel kan höras på t.ex. Martin Stenmarcks “Tonight’s the night”, Donkeyboys “Ambitions” och Schlagerlåtar som Charlotte Perellis “Hero”, Ola Svenssons “Love in stereo” och Eric Saades “Manboy”.
Ägnat sig åt musikproduktion och låtskriveri i femton år. Producerat bl.a Ace of Base, Emilia och ett antal tyska och japanska artister. Har nyligen skrivit Nicole Scherzingers (Pussycat dolls) låt “Say Yes” tillsammans med Lady Gagas producent RedOne. Ponuts hade också en låt som låg etta på Billboardlistan i somras. Pontus bor i Åkersberga med sin familj.

Piano, Gitarr, Musikproduktion, Band
Marit Eriksson
Marit ErikssonMusiklärare
E-post: marit@popskolan.se
Info kommer inom kort
Sång, Musikal, Popstars, Artist- och scenframställan
Martin Påhlsson
Martin PåhlssonMusiklärare
E-post: martin@popskolan.se
Martin kommer från Stockholm och jobbar som låtskrivare och producent. Han är numera bosatt i Åkersberga och gitarr är hans huvudinstrument. Martin gick musikergymnasiet Rytmus och spelade gitarr i bandet Prime sth som hade framgångar i USA och turnerade runt världen. Numera skriver Martin musik till artister som Mathias Loidimo, Cymbler och Bruno Moreno samt gör musik till tv-produktioner.
Sång, Gitarr, Bas, Piano, Band, Musikproduktion
Anders Björk
Anders BjörkMusiklärare
E-post: anders.bjork@popskolan.se
Utbildad vid Stockholms Musikpedagogiska Institut, Södra Latins gymnasium och Rytms. Har undervisat på Rytmus musikergymnasium sedan många år. Frilandsmusiker.
Saxofon, Tvärflöjt, Piano, Band.
Monica Löfgren
Monica LöfgrenMusiklärare
E-post: monica@popskolan.se
Rickard Engborg
Rickard EngborgMusiklärare
E-post: rickard.engborg@popskolan.se
Rickard är född och uppvuxen i dom värmländskaskogarna. Han är i grunden gitarrist men spelar även piano och älskar trummor! Intresset för musikproduktion och arbete i studio växte fram successivt och efter gymnasiet började han jobba som producent och låtskrivare på Leon Music Studios i Karlstad. Där har han bl.a jobbat med artister som Sparzanza, Mustasch och The Durango Riot. Musikproduktion och tekniken bakom och under inspelning är det Rickard brinner för mest och något han gärna implementerar i sin undervisning på Popskolan.
Om du har några frågor eller funderingar om inspelning eller något runt om kring så svarar han mer än gärna.
Alla kurser utom stråk och blås
Stefan Jernståhl
Stefan JernståhlMusiklärare
E-post: stefan.jernstahl@popskolan.se
Stefan är multimusikern som nästan spelat med allt och alla; Eric Gadd, Robin, Jennifer Brown, Peter Jöback, Darin, Salem Al Fakir, Lisa Nilsson, Eagle-Eye Cherry mfl. Hans passion för musik och vilja att få eleverna att utvecklas går inte att ta fel på. Sann glädje som han själv utrycker det
Piano, Gitarr, Bas, Trummor, Band, Unplugged band
Gabriella Hansson
Gabriella HanssonMusiklärare
E-post: gabriella.hansson@popskolan.se
Gabriella är en frilansande musiker, låtskrivare, textförfattare och musikproducent. Hon skriver och spelar själv och med vänner, bland annat i egna bandet Bistrovagnen och i musikteatergruppen Vem får höras? Sången är hennes främsta instrument, tätt följt av gitarren. Det händer också att hon spelar en trudelutt på trumpeten, klinkar piano eller bankar slagverk. Hon har sin musikaliska bakgrund i kyrkan och sin första musikaliska förebild i mamma som spelat mycket visor, psalmer och progg. Gabriella växte upp i Borås men är numera bosatt i ett kråkslott i Hägersten i Stockholm med några kära vänner. Gabriella brinner för att musik ska vara skoj, att musikerns känsla ska nå fram till den som lyssnar, att varje låt ska svänga, att alla melodier ska komma fram i mixen, att varje textrad ska vara viktig.
Sång, Gitarr, Bas, Band m.m
Marcus Bouquelon
Marcus BouquelonMusiklärare
E-post: marcus@popskolan.se
Marcus Bouquelon växte upp i Göteborg och Lidköping och började spela trummor som elvaåring och har inte gjort något annat sedan dess. Sedan 1996 är han bosatt på Södermalm i Stockholm tillsammans med sin fru och sina två barn. Han har frilansat som musiker såväl live som på skiva i över 25 år med en mängd artister och musiker i vitt skilda genrer såsom rock, jazz, latin, pop etc. (Jimmy Ågren, David Wilczewski, Helena Soluna, Nocturnal Rites, Marie Glad mfl.) Marcus har undervisat i trumspel i drygt 20 år både privat och på studieförbund och skolor. Vid sidan av undervisningen på Popskolan spelar Marcus just nu med Josette Bushell-Mingo, Safoura Safavi, Rickard Malmsten Vocal Project, Maj Dolores, Lauri Antila mfl. Som en av tre medlemmar i Band of Jade turnerar Marcus dessutom regelbundet i Tyskland och Danmark och för närvarande håller han på med inspelningen av deras andra skiva. Marcus är också sedan flertalet år en flitigt anlitad teatermusiker.
Marcus Bouquelon vill med sin undervisning möta varje enskild elev förutsättningslöst där de befinner sig, oavsett ålder, erfarenhet och musikalisk inriktning.
Trummor, Gitarr, Band
Joanné Nugas
Joanné NugasMusiklärare
E-post: joanne@popskolan.se
Joanné Nugas är en fantastiskt sångerska och pianist. Hon har verkligen musiken i blodet. Med sin glada och positiva inställning till musiken kommer hon inspirera eleverna i deras utveckling.
Jouni Haapala
Jouni HaapalaMusiklärare
E-post: jouni@popskolan.se
Startade sin bana som trummis som 15 åring i  bandet De lyckliga kompisarna med skivinspelningar och turnéer i Sverige och Norden. Utbildad på Kulturama samt på Centro Nacional De Escuelas De Arte i Havanna. Jobbar som frilansande trummis/slagverkare i Let’s Dance på TV4 samt med bl.a. Electric Banana Band. Har undervisat som trumlärare på Huset i Huddinge samt i slagverk på Kulturama.
Isabel Blommé
Isabel BlomméMusiklärare
E-post: isabel@popskolan.se
Isabel Blommé är frilansande cellist och har en lång erfarenhet av musicerande i olika genrer och konstellationer. Hon är en av tre medlemmar i studiostrings, en grupp som bland annat gör studioinspelningar för popartister. Hon spelar klezmer,(östeuropeisk folkmusik) tango och klassiskt med sin trio, Stahlhammer Klezmer Classic Trio. Tillsammans med gruppen Parizad spelar Isabel persisk, bulgarisk och svensk folkmusik. Isabel är klassiskt skolad med ett kammarmusikdiplom från Edsbergs Musikinstitut.
Stråkkvartett och kammarmusik ligger varmt om hjärtat och Isabel har arbetat med Indrakvartetten sedan 2003.
Hon har turnerat i Sverige och internationellt, uppträtt på festivaler, deltagit i TV- produktioner, UR och mycket mer. Isabel har även arbetat vid Institutioner såsom Stadsteatern i Stockholm, Operan i Stockholm och Sveriges Radios Symfoniorkester. ”Musik är ett fenomenalt medel för kommunikation. Det stärker självkänslan och medan vi lär oss att uttrycka oss själva, blir vi bättre på att lyssna in varandra”.
Stråk, Sång, Komp, Piano
Andreas Westman
Andreas WestmanMusiklärare
E-post: andreas.westman@popskolan.se
Frida Sollerhag
Frida SollerhagMusiklärare
E-post: frida@popskolan.se
Frida är sångerska, född och uppvuxen i Stockholm och har sin musikutbildning från Rytmus musikgymnasium och Kulturamas yrkessånglinje. Musikkarriären började med pianolektioner som liten, som sen blev till ett stort intresse för sång och även dans. Frida har sedan 2008 jobbat som showartist, bland annat i Sälen, på Kreta och i Thailand. Hon jobbar just nu tillsammans med Popskolans Linus Svenheimer som artist i Rockshowen på Golden Hits i Stockholm. De senaste åren har hon även sångcoachat en del för Sunwing.

Frida är superglad att nu vara en del av Popskolan och är jätte peppad på att få vara med och sprida musikglädjen till alla härliga barn och ungdomar. När hon inte jobbar dricker hon gärna kaffe och lyssnar på Prince eller någon annan svängig 80-talsmusik. 

Sång, Artist-och scenframställan, Popstars, S.C.O.P, musikal
Thobias Gabrielsson
Thobias GabrielssonMusiklärare
E-post: thobias@popskolan.se
Thobias Gabrielson är bosatt i Stockholm där han verkar som frilansmusiker sedan över 20 år tillbaka på studioinspelningar, livespelningar, turnéer och i radio/tv-sammanhang. Huvudinstrumentet är elbas men han trakterar även kontrabas, keyboards och trumpet samt körar. Han har jobbat med artister som t ex Timbuktu, Carola, Electric Banana Band, Alcazar, Lisa Nilsson, Sarah Dawn Finer, Kaah, Christer Sjögren, Loreen och Janne Schaffer för att nämna några. Han har även turnerat flitigt utomlands, främst på den europeiska jazzscenen som fast medlem i Magnus Öström Group men också med artister som Nils Landgren Funk Unit, Ida Sand, Jeanette Lindström och Andy Pfeiler. Förutom sitt frilansande har han släppt ett eget album med sin sextett och arbetar för närvarande på ett trioalbum.
Sång, Folksinger, Piano, Komp, Musikproduktion, Bas, Band
Paulo Murga
Paulo MurgaMusiklärare
E-post: paulo@popskolan.se
Paulo Murga var 9 år när han fick för sig att slå på teven. Där såg han något som skulle förändra hans liv för alltid. Året var 1983 och Herbie Hancock uppträde med låten “Rockit” på grammis galan i USA, Grand Master DST (numera DXT) scratchade loss på skivspelaren, Herbie spelade på en analog synth, trummorna var också elektroniska! Musiken var synkoperad och super svängigt, några “B-boys” dansade som robotar och hoppade omkring med jätte snabba och omänskliga fotrörelser. Det var inte alls som de där Beatles låtar pappa brukade spela hemma i stereon.

När Paulo var liten, hade han mycket svårt att välja ett “huvudinstrument”, för pappa spelade trumset i ett rockband, mamma brukade sjunga folkmusik och spelade gitarr meddans farfar lyssnade på tango, boleros och cumbia. 1989 fick han chansen att jobba på ett musikaffär, där han istället för att ta betald i pengar, fick han ta alla gamla omoderna synthar de hade i källaren. Han blev intresserad av ljudteknik och midi, men samtidigt upptäckte han jazz och fusion. Därför beslöt han sig för att åka till Havanna och plugga musik där. Han hade Batá trummor och Timbales som huvudinstrument. När han kom tillbaka till Sverige, började han studera på Musikhögskolan i Piteå (Luleås tekniska universitet) Han gick Studiomusiker linjen, och kompletterade sina studier med kurser i bl a digital teknik och pedagogik/metodik.

Han har spelat och turnerat med bl a Tim Hagans, Norrbottens Big Band, Blacknuss, Arja Saijonmaa, Micke Rickfors, Magnum Coltrane Price & Jonas Wall (Protectors of the Funk) för att nämna några. Han har gjort remixar åt Magnum Coltrane Price, Anna Christoffersson, Abjeez, samt släpp mycket elektronisk musik under namnet “Element07” och så självklart scratchat till Hip Hop beats med bl a Pato Puh och många fler.

DJ, DJ-produktion, Collective DJ, Musikproduktion, Slagverk
Sissi Möller
Sissi MöllerVärdinna
E-post: sissi@popskolan.se
Sissi finns till för alla på Popskolan. Ni hittar henne oftast ute i loungen spelandes spel eller pratandes med elever och föräldrar. Sissi är också med och koordinerar Pop-Alongkören ( Popskolans vuxenkör).
Allas glada hjälpreda och värdinna
Pelle Andersson
Pelle AnderssonMusiklärare
E-post: pelle@popskolan.se
Pelle började sin karriär som trummis i symfonirockbanden Dice och Kaipa i början av 80-talet. Han har en lång erfarenhet som frilansmusiker med X-models, Roxette, Marie Fredriksson m.fl. Han har producerat musik åt bl.a. Tommy Nilsson, Efva Attling och Hohnossi. Arbetar utöver på Popskolan sedan många år även som lärare på RockMusikLinjen på Birkagårdens Folkhögskola.

Vikarier/Föräldrar-och tjänstlediga

Helen Olofsson
Helen OlofssonMusiklärare
E-post: helen@popskolan.se
Helen är en av Sveriges mest anlitade sångpedagoger både bland etablerade artister och nybörjare i alla åldrar. Hon är känd för sitt enorma engagemang, sin musikalitet, sin smittande energi och sitt lekfulla sätt att med spännande material i fräscha arrangemang sätta individen i fokus och låta denne hitta sin egen röst och sitt uttryckssätt med en avslappnad teknik.
Sång, Extreme Vocals, Folksinger, Artist- och scenframställan, Kör, Komp
Greta Folkesson
Greta FolkessonMusiklärare
E-post: greta@popskolan.se
Greta började sjunga på scen vid fyra års ålder. I tio år turnérade hon med sina sex syskon i sånggruppen “Folkessons”. När hon flyttade till Stockholm i början på 90-talet tog musikkarriären fart på allvar. Flitigt anlitad som körsångerska på såväl skiva som scen har Greta arbetat med våra mest kända svenska artister såsom; Robyn, Amy Diamond, Nanne Grönwall, Lena Philipsson, Orup, Louise Hoffsten, Titiyo, Rebecka Törnqvist, Eric Gadd mfl…

Greta har tillsammans med sin syster Mija Folkesson gjort sig känd genom sina karakteristiska körarrangemang. Exempel: Eva Dahlgren, Anders Hillborg, Esa-pekka Salonen – “När en vild röd ros slår ut”, Lisa Nilsson – “Himlen runt hörnet”, Eric Gadd – “Do you belive in me”. Greta har fått sin utbildning på scenen. Van att använda sitt eget uttryck kan hon locka fram elevens egen kreativitet och lust.

Sång, Artist-& scenframställan, barnkör
Joel Sahlin
Joel SahlinFöräldraledig
Joel Sahlin är mulitinstrumentalist/kompositör/arrangör uppväxt i Söderhamn. Efter studier på Musikhögskolan i Göteborg flyttade han till Stockholm 2004 och bor i Mälarhöjden med sin sambo. Förutom frilansuppdrag som gitarrist bakom en rad kända artister så har Joel varit flitigt anlitad på Stadsteatern i Stockholm där han skrivit/arrangerat och lett orkestrar till olika föreställningar. Bland andra: ”From Sammy with love”, ”Ett litet drömspel”, ”Blodsbröder” och ”Pippi Långstrump, världens starkaste”.
Föräldraledig ht16/vt17. Gitarr, Bas, Piano, Band, Unplugged Band, Musikproduktion
Anna Lidman
Anna LidmanMusiklärare
E-post: anna.lidman@popskolan.se
Anna är en svensk sångerska, låtskrivare och producent bosatt i Stockholm. Anna är född och uppvuxen i Skellefteå och spelade rollen som ”Ozzy” i den svenska uppsättningen av Queens musikal ”We Will Rock You”. Hon gjorde sedan rollen på tre språk i fyra olika länder. Sverige, Norge, Tyskland och Österrike. 2013 vann hon med sitt band EKO Sveriges Radios låtskrivartävling, Svensktoppen Nästa. 2014 medverkade hon i Melodifestivalen med EKO. Anna har samarbetat med internationella låtskrivare så som tex. Dan Brown (Massive Attack), Karin Park, Macho Psycho, Joy & Linnéa Deb för att nämna några.
Sång, Piano, Artist- och scenframställan
Karolina Weber Ekdahl
Karolina Weber EkdahlVikarie
Karolina Weber Ekdahl, violin är utbildad vid musikhögskolorna i Malmö, holländska Utrecht och i Stockholm, vid Kammarmusikinstitutionen Edsbergs Slott, och har utöver det medverkat i ett stort antal Master Classes i Sverige och utomlands.
Karolina, eller Lina som hon kallas, är född i Helsingborg men bor sedan femton år i Stockholm med sina två barn (som spelar fiol och gitarr) och man som spelar fagott.

Lina arbetar regelbundet i orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Uppsala Kammarorkester m fl samt har vid flera tillfällen varit projektanställd på Stockholms Stadsteater. Hon är medlem i stråkkvartetten Indrakvartetten, världsmusikensemblen Parizad och spelar även viola i Seraphimkvintetten. Utöver det medverkar hon regelbundet i tillfälliga konsert- och inspelningsprojekt och driver ( tillsammans med bl a Isabel Blommé, cello) Studiostrings som gör stråkinspelningar.

Vikarie. Stråk, Sång, Komp
Christopher Shorooi
Christopher ShorooiVikarie
Musiken har alltid varit ett självklart inslag i Christophers hem. Uppväxt i en musikfamilj och med sin far Davood Shorooi vid sin sida började Chris spela trummor vid 5 års ålder.
Som 11 åring kom även gitarren och sången att bli ett viktigt instrument för Chris. Redan som 13 åring gjorde han sitt första framträdande och har sedan dess varit en flitigt anlitad gitarrist till bl a… Billy Paul, Tinie Tempah, Emelie Sande´Tincy Stryder, Jasmine Kara och Louise Hoffsten mm…

Chris fick skivkontrakt vid 14 års ålder och med ett album i bagaget agerade han ett par år senare förband till John Mayall och Walter Trout på några av Europas största Jazz och bluesscener.

Chris har alltid komponerat egen musik och inom kort kommer ett nytt album.

Som lärare på popskolan har han som målsättning att utifrån lusten skapa en rolig och givande musikstund för eleven.

Vikarie. Gitarr, Bas, Trummor, Komp, Band
Lars Hägglund
Lars HägglundTjänstledig
Lars är född i Sollefteå, är en svensk sångare, låtskrivare och musikproducent.
Som låtskrivare har Hägglund skrivit musik åt bland andra Sara Varga. Han har även tillsammans med Varga skrivit all musik till Mats Arehns film ”Bäst före” med bland andra Brasse Brännström, Ewa Fröling, Kjell Bergkvist i rollerna. Lars har även producerat musiken till filmen.
Lars har medverkat som huskör i Melodifestivalen åren 2008-2012 men även andra stora TV-produktioner, bland andra Världens barn-galan, Rosabandet-galan, Allsång på skansen. Han har även turnerat med bland andra Christer Björkman, Thomas Dileva, Rix Fm Festival och Sara Varga.
Har ett upphåll under våren 2017 då han medverkar med 2 låtar i Melodifestivalen samt ska producera 2 album (Charlotte Perrelli & Sara Varga). Sång, Gitarr, Piano, Artist-och scenframställan, Musikproduktion
Andreas Aleman
Andreas AlemanTjänstledig
Andreas sångare, pianist, låtskrivare och producent av högsta rang. Med sin internationella soulröst och med sina tre soloplattor har han verkligen skapat sig ett namn. Andreas har kontinuerligt arbetat med undervisning.
Sång, Folksinger, Piano, Komp, Musikproduktion, Artist & Scenframställan & Band
Lucas Brar
Lucas BrarMusiklärare
E-post: lucas@popskolan.se
Lucas är utbildad på Musikhögskolan i Stockholm, och har en Mastersdegree i musik från Musikhögkolan i München, Tyskland. Han frilansade under många år runt om i Europa som klassisk gitarrist, men satsar nu framförallt på att producera och skriva egna låtar. Han har spelat i de flesta konstellationer och har en mycket bred kunskap i musik.
Sång, Gitarr, Piano, Band, Musikproduktion
Linn Öberg
Linn ÖbergTjänstledig
Linn är en artist och låtskrivare som bor i Stockholm men växte upp i en liten by utanför Nyköping. Som 6-åring började hon spela piano och vid 8 års ålder tog hon sin första sånglektion. Hon har släppt egen musik och samarbetat med bl.a. Andy Ross (BLUR), varit förbandsartist för Sinead O’Connor och turnérat runt om i världen. Att arbeta på Popskolan med barn och ungdomar är något som hon nu verkligen tycker ska bli roligt
Jonas Pomo
Jonas PomoVikarie
Pianist, keyboardist, kapellmästare & producent från Stockholm.
Jobbar som frilansande musiker med artister och band inom många olika genrer. Är främst pianist men har också turnerat som trummis, slagverkare & sångare.
Linus Svenheimer
Linus SvenheimerMusiklärare
E-post: linus@popskolan.se
Linus Svenheimer kommer ursprungligen från Göteborg men flyttade upp till Stockholm 2013 för att satsa på musiken.
Han är både artist och låtskrivare och genom åren spelat många olika instrument.
Redan som 10-åring började han spela marschtrummor med ungdomsorkestern Göta Lejon och hans stora dröm var att en gång bli trummis. De drömmarna ändrades när han senare började sjunga och spela piano. Han gjorde lumpen i Arméns Trumkår 2005 och blev utsedd till ”Sveriges Bästa Musiksoldat”. 2008 tröttnade han på Sverige och åkte över till Hollywood och studerade musik på Musicians Institute. Förutom Popskolan jobbar även som showartist inom Wallmans och Golden Hits.
Sång, Artist- & scenframställan, Piano, Trummor, Band
Jimmy Wahlsteen
Jimmy WahlsteenMusiklärare
E-post: jimmy@popskolan.se
Jimmy Wahlsteen är en turnerande solo-gitarrist med tre album släppta på det prestigefyllda amerikanska skivbolaget Candyrat Records. Jimmy har intervjuats och prytt omslaget på Acoustic Magazine UK, Akustik Gitarre (Tyskland) samt Musikermagasinet, Studio och Fuzz i Sverige. Hans populära videos på youtube har i dagsläget ca 5 000 000 views med motsvarande antal spelningar på Spotify.
Jimmy figurerar också flitigt som kapellmästare i TV-sammanhang och har medverkat i bland annat,
Idol, Flygande Mattan, Stjärnor hos Babben, Sommarkväll med Rickard Olsson, Allsång på Skansen och Sing Along.
Gitarr, Bas, Komp, Band
Fanny Maréchal
Fanny MaréchalTjänstledig
E-post: fanny@popskolan.se
Fanny Maréchal är halvfransk/svensk och född och uppväxt i Frankrike. När hon var 16 år gammal flyttade hon till Stockholm för att börja på Nordiska Musikgymnasiet. Hon är utbildad violast på Edsbergs Musikinstitut/Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och frilansar sedan flera år tillbaka som musiker i både Sverige och utomlands. Hon är också medlem i ett popband där hon även spelar gitarr, piano och sjunger.
Sång, Stråk, Piano