POPITFESTIVALEN, 7-11 April 2014

Popitfestivalen

En hel vecka fylld av musik, glädje och gemenskap!

Alla av Popskolans elever som vill är med och uppträder. Det sker samma dagar som deras ordinarie musikundervisning är. OBS! Dock under andra tider. Festivalen pågår mellan ca. 16:00-21:00 varje dag måndag-torsdag. Se bilder från dagarna som varit.

Att tänka på inför besöket

Syftet med denna festival är att inspirera alla våra elever och boosta deras självförtroende. Vi vill att samtliga ska känna att de är ”Good Enough”. Av de som uppträder är det många som aldrig tidigare har stått på en riktig scen och de behöver verkligen känna att Ni visar er uppskattning och supportar dom. Var generös och ge beröm. Ta er lite extra tid och säg något uppmuntrande ord. Ge en klapp på axeln och gör tummen upp.

Den här festivalen blir vad vi tillsammans gör den till. Vår förhoppning är att festivalen ska genomsyras av värme, engagemang, hjärta och kärlek.

Vi hälsar er varmt välkommen!

Feedback från föräldrar

Jag uppskattade spelglädjen och engagemanget som lärarna bidrog med för att stötta alla eleverna i alla deras olika framföranden!!! Otroligt kul att eleverna får välja vad de vill framföra och sen får stöttning i att göra just det de vill, det skapar spelglädje och musikintresse. Bra med de två scenerna så det blev livfullt och man kunde utan att störa ta hand om småsyskon som kanske ville äta något gott i kaféet emellanåt. Ett JÄTTESTORT TACK till er alla på Popskolan som tagit er tid och kraft att arrangera!
Lotta, Förälder
Ett fantastiskt evenemang som ni anordnar. Jätteroligt att få titta och lyssna på alla otroligt duktiga elever och lärare. Ni vet verkligen hur man inspirerar barn att älska att hålla på med musik. Man blir så glad när man ser hur ni lyckas väcka barnens glädje till musik. Dessutom är det roligt att alla får vara med och uppträda. Även om min son tyckte att det var pirrigt innan uppträdandet, har han sett fram emot det, känt sig stolt över att han skulle vara med och vi har sett och märkt hur han har växt av att vara med. En häftig känsla att få ta emot publikens applåder och jubel! Ni är fantastiska!
Cecilia, Förälder
Fantastiskt vilket team ni är och hur ni lyckas ta fram den talang som finns hos alla dessa små artister. Woow!!!
Marcus Markström, Förälder
Njuter varje sekund av att se samspelet mellan elever och lärare, helt underbart. Ni är bara bäst!
Jeanette Hesselgren, Förälder
Precis som alltid så var det superbra arrangerat av alla er som sliter hårt för våra barns stund i rampljuset. Allt är så otroligt proffsigt genomfört och man ser tydligt i alla barnens ögon hur roligt dom har. Tack för all er tid!
Pernilla, Förälder
Utvärdering av Popitfestivalen. Vi vill gärna ha era synpunkter. Klicka här!

2013-års POPIT FESTIVAL

Under våren 2013 arrangerade vi den andra Popitfestivalen genom tiderna. Fem dagars musikglädje. Vilken succé!
Alla elever som ville uppträda erbjöds möjlighet. Och de var många! Tillsammans med artister som bl.a. Jasmin Kara, Sara Edwardsson och våra musiklärare varvades musiken från våra scener. Vi är otroligt glada över att kunna ha möjlighet att genomföra detta evenemang.

Stort tack till er föräldrar som hjälpte oss i cafeteria och entré.

jasmineKara_newsletterSaraEdwardssonDimitri

 

Se bilder från Popitfestivalen 2013 på vår facebooksida- KLICKA HÄR

 

2012-års POPIT FESTIVAL

I samarbete med IT Gymnasiet arrangerar Popskolan Popit festivlen.

300 musiker, sångare & sångerskor kommer under 3 dagar från minst 3 scener placerade på 3 plan i vårt hus på Luffarbacken 3 under 3 timmar per dag bjuda på en färgsprakande festival. Ni är hjärtligt välkomna!

Insläpp från 16.30 – Show mellan kl. 17.00 – 20.00 – Entré: Valfri entréavgift (Begränsat antal platser)

UTÖVER ELEVFRAMTRÄDANDEN SÅ BJÖDS VI OCKSÅ PÅ UNDERHÅLLNING AV:

Tomas Ledin

Tomas Ledin är en av landets mesta hitmakare och har släppt över 30 album. I år firar han fyrtioårsjubileum som artist, under dessa fyra decennier har han sålt 2,7 miljoner skivor och haft mängder med listettor. Han skapande Rocktåget, han har turnerat världen runt med Abba, medverkat i ANC-galan och vunnit Melodifestivalen.

Tomas Ledin kommer besöka Popskolan under Popit festivalen för att berätta om sin musik och sin karriär. Tisdag den 27/3.

 

 

Paulo Mendonca

Paulo Mendonca har släppt tre album som soloartist som toppat försäljningslistorna i länder som Holland, Tyskland, Portugal, Spanien, Österike, Schweiz. Sålt en kvartsmiljon album i Japan. Han hade en egen kollektion av Swatch klockor under namnet Musicall.

Idag jobbar Paulo framförallt som producent och låtskrivare. Han kommer bjuda på ett riktigt funkigt sväng när han hänger på sig sin gitarr och greppar mikrofonen kompad av Popskolans lärare. Tisdag den 27/3.

 

 

Fred Johanson

Fred Johanson är en svensk musikalstjärna, bosatt i London. Han är just nu aktuell som Pontus Pilatus i Jesus Christ Superstar tillsammans med Ola Salo. Han har medverkat i uppsättningar som Cats, Footloose The Musical, Sköntheten och Odjuret, Les Miserables, Garbo The Musical, Notre Dame de Paris, Cyrano, Fame The Musical.

Fred har också släppt två soloalbum. Skrivit låtar åt bl.a. Steve Balsamo, Frida (Abba) och Meja.

På onsdag den 28/3 intar han scenen på Popit festivalen och vi vågar lova stor sång!

 

Vic Heart

20-åringen från Åkersberga som tillsammans med Tommy Denander lyckats få med Diane Warren, Desmond Child, Richard Marx, Bruce Gaitsch, Bruce Kulick mfl som låtskrivare på sin debutskiva.

Skivan är inspelad i Los Angeles och Nashville med flera av världens största musiker som Vinnie Colaiuta, George Hawkins jr, Tim Akers, Cj Vanston, Bobby Kimball, Andreas Carlsson, Russ Paul, Jeff Taylor, Joe Pasquale, Jeremy Rubolino mfl. Måndag 26/3.

 

 

Tommy Denander

Tommy Denander har varit yrkesmusiker i 30 år och har medverkat på över 2100 skivor med världsstjärnor som Michael Jackson, Rihanna, Alice Cooper, Paul Stanley, Ricky Martin, Celine Dion, Backstreet Boys, Tokio Hotel, Richard Marx, Toto och många fler.

Grammy-nominerad i USA 4 gånger, vunnit Grammy i Australien som producent för årets rockalbum, har egen signaturgitarr med True Temperment och Evertune samt turnerar världen över. Tommy är född i Åkersberga och efter många år i USA bor han här igen. Måndag 26/3.

 

 

Lärarbandet

Vi har fått så många förfrågningar om inte vi kan uppträda någongång. Nu kan vi inte hålla oss från scen längre 😉

Varje kväll avslutas med ett lärarbands jam. Där vi improviserar från scen. M.a.o. det kan bjudas på vad som helst.

Medverkande: Lasse Andersson, Mathias Venge, Matti Alfonzetti, Linda Hedlund, Stefan Olsson, Greta Folkesson, Pontus Söderqvist, Olle Markensten, Mats Persson, Andreas Öjebrandt och Richard Hedlund.