Lektionslängden bestäms av hur många elever som deltar.

1 elev = 20 min
2 elever = 30 min
3-4 elever = 40 min

Alla som är folkbokförda i Österåkers kommun från och med det läsår som du fyller 7 år tills att du fyller 20 år.

Avser subventionerad undervisning:

Avgifter för läsåret 2020-2021

Varje elev kan välja max en kurs i varje kategori.
Eleven blir fakturerad hela terminsavgiften i början av varje termin.

• Kategori A – Ämneskurs 1-4 – individuell kurs (1-4 elever per gång)
  • Kategori B – Grupp 5-12 – liten grupp (5-12 elevers grupp, till exempel ett rock-/popband, sånggrupp eller orkester)
  • Kategori C – Ensemble >13 – större grupp (13 elever eller flera, till exempel en kör eller större musikal)

Pris per elev och termin från augusti 2020.

• 1440kr per termin för kategori A – Ämneskurs 1-4
  • 200kr per termin för kategori B – grupp 5-12
  • 200kr per termin för kategori C – ensemble >13.

Syskonrabatt

Alla syskon måste vara antagna under samma termin med samma räkningsmottagare. En familj betalar full avgift för det första och andra barnet i familjen. Från och med det tredje (yngsta barnet) är det ingen avgift.

Avdrag eller återbetalning vid elevs frånvaro medges inte.

Avgiften betalas till Österåkers kommun. Vid utebliven betalning tillkommer påminnelse och kravavgift enligt kommunens kravpolicy.

Från och med ht 2020 övergår Österåkers kommun till att använda uppsägning av kurser istället för återanmälan. Det betyder att så länge du vill gå kvar i musikskolan behöver du inte göra något inför den nya terminen, din anmälan gäller till dess att du aktivt avslutar den. Det görs via portalen: “Musikskolorna i Österåker – Kundval Musik”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

• tryck Min Sida
  • logga in med Bank-Id
  • tryck på Min Sida igen.

Den som spelar musik är en vinnare. Forskare har visat att människor som lär sig spela ett instrument kan koncentrera sig lättare, har en mer förfinad kommunikationsförmåga och har ett bättre humör.

Självklart arrangerar vi konserter. Både större och i mindre format. Många av våra elever vill inget hellre än att stå på scen och spela live. Vi anordnar konserter som syftar till att ge våra elever en chans att presentera sin musik och få sin publik att eldas upp. Självklart är deltagandet i konserter helt frivillig.

Några exempel på konserttillfällen:
Under höstterminen så arrangerar vi bl.a PopAid välgörenhetskonserter
Under vårterminen så arrangerar vi bl.a. Popitfestivalen

Om du vill bli professionell musiker, kan vi att ge dig allt du behöver: Vi kan lära dig varje aspekt av att vara en musiker, från olika speltekniker till att läsa noter, från musikteori och liveframträdanden till att producera och skapa din egna musik. Under hela din musikutbildning, kommer vi guida dig. Vad kan vara bättre än att bli lärd från de som faktiskt vet vad som krävs.

Numera vet man att varje frisk person är musikaliskt begåvad av naturen – precis som alla har en naturlig förmåga att lära sig ett språk. Om du gillar att lyssna på musik, och kanske till och med håller takten med foten medan du gör det, har du redan vad som krävs. Vi kan lära dig allt annat!

Vi har de rätta metoder och koncept för varje åldersgrupp. Vår yngsta elever går i grundskolans årskurs 1, men du kan börja lära dig spela ett instrument i alla åldrar – som barn, som tonåring, som vuxen eller som pensionär.

Popskolan drivs som ett privat aktiebolag, Svenska Popskolan AB, org.nr 556239-6035.
Bakom företaget står äkta makarna Linda och Richard Hedlund.

Popskolan finns på Stationsgränd 22 i Åkersberga (Folkets hus).

I våra 800 kvm lokal finns replokaler, studios, green-screen rum, scen och en mysig lounge samt en musikaffär som heter Popshop.
Här finns också TV-spelsrum, med sällskapsspel, leksaker, böcker och tidningar.

Genom vår musikaffär Popshop kommer vi fr.om ht 2020 erbjuda möjlighet att hyra instrument.
Prata gärna med oss om era behov och önskemål. Du kan skicka e-post till Popshop på info@popshop.nu

Både ja och nej.

I vårt utbud av kurser finns en som vi kallar för “Alla kan spela”. Den vänder sig till er som känner er osäkra på val av instrument och vill pröva er fram i liten grupp. Vi tillhandahåller instrument (gitarr, bas, keyboard & trummor) under lektionstid och eleven får möjlighet att lära sig spela fler instrument. Läs mer om “Alla kan spela” kursen genom att klicka här.

Då våra lärare oftast behärskar samtliga instrument så kan man även komma överens med denne om att variera sin undervisning på fler instrument.

Österåkers kommun subventionerar endast en individuell kurs inom kategori A.
Självklart kan man om man önskar ändå lägga till ytterligare en kurs men då till fullt pris.

Enligt Österåker kommuns avtal som trädde i kraft 1 augusti 2018 så har man 14 lektionstillfällen per termin inkl. ett konserttillfälle per termin.

Den inskrivna musikundervisningen är en fritidsaktivitet och ska, för att inte åsidosätta alla elevers rätt till undervisningstid i respektive skolform, förläggas på icke timplanebunden tid.

Lektionstiderna bokas efter överenskommelse med elev/vårdnadshavare. När man blivit antagen till Popskolan så får man fylla i ett formulär där man anger vilka dagar och mellan vilka tider som man kan ha lektion. Därefter så kontaktas ni med förslag på lektionstid.

Vi uppskattar verkligen att ni meddelar om ni inte kan närvara under era lektioner.

Skicka e-post direkt till din lärare.

Alla lärares e-postadresser finns angivna under vår lärarsida här på hemsidan