Avser subventionerad undervisning:

Varje elev kan välja max en kurs i varje kategori.
Eleven blir fakturerad hela terminsavgiften i början av varje termin.

• Kategori A – Ämneskurs 1-4 – individuell kurs (1-4 elever per gång)
  • Kategori B – Grupp 5-12 – liten grupp (5-12 elevers grupp, till exempel ett rock-/popband, sånggrupp eller orkester)
  • Kategori C – Ensemble >13 – större grupp (13 elever eller flera, till exempel en kör eller större musikal)

Pris per elev och termin.

• 1470kr per termin för kategori A – Ämneskurs 1-4
  • 315kr per termin för kategori B – grupp 5-12
  • 315kr per termin för kategori C – ensemble >13.

Med reservation för ändringar. Avgiften fastställs av kommunfullmäktige i november varje år. Vi uppdaterar här så snart vi blivit informerade om förändringar.

Syskonrabatt

Alla syskon måste vara antagna under samma termin med samma räkningsmottagare. En familj betalar full avgift för det första och andra barnet i familjen. Från och med det tredje (yngsta barnet) är det ingen avgift.

Avdrag eller återbetalning vid elevs frånvaro medges inte.

Avgiften betalas till Österåkers kommun. Vid utebliven betalning tillkommer påminnelse och kravavgift enligt kommunens kravpolicy.

Alla som är folkbokförda i Österåkers kommun från och med det läsår som du fyller 7 år tills att du fyller 20 år.

Din anmälan gäller till dess att du aktivt avslutar den. Det görs via portalen: “Musikskolorna i Österåker – Kundval Musik”länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För att säga upp din plats inför höstterminen skall detta göras senast under vecka 24 och inför vårterminen senast vecka 47.

• tryck Min Sida
  • logga in med Bank-Id
  • tryck på Min Sida igen.

Lektionslängden bestäms av hur många elever som deltar.

1 elev = 20 min
2 elever = 30 min
3-4 elever = 40 min

Den som spelar musik är en vinnare. Forskare har visat att människor som lär sig spela ett instrument kan koncentrera sig lättare, har en mer förfinad kommunikationsförmåga och har ett bättre humör.

Självklart arrangerar vi konserter. Både större och i mindre format. Många av våra elever vill inget hellre än att stå på scen och spela live. Vi anordnar konserter som syftar till att ge våra elever en chans att presentera sin musik och få sin publik att eldas upp. Självklart är deltagandet i konserter helt frivillig.

Några exempel på konserttillfällen:
Under höstterminen så arrangerar vi bl.a PopAid välgörenhetskonserter
Under vårterminen så arrangerar vi bl.a. Popitfestivalen

Om du vill bli professionell musiker, kan vi att ge dig allt du behöver: Vi kan lära dig varje aspekt av att vara en musiker, från olika speltekniker till att läsa noter, från musikteori och liveframträdanden till att producera och skapa din egna musik. Under hela din musikutbildning, kommer vi guida dig. Vad kan vara bättre än att bli lärd från de som faktiskt vet vad som krävs.

Numera vet man att varje frisk person är musikaliskt begåvad av naturen – precis som alla har en naturlig förmåga att lära sig ett språk. Om du gillar att lyssna på musik, och kanske till och med håller takten med foten medan du gör det, har du redan vad som krävs. Vi kan lära dig allt annat!

Vi har de rätta metoder och koncept för varje åldersgrupp. Vår yngsta elever går i grundskolans årskurs 1, men du kan börja lära dig spela ett instrument i alla åldrar – som barn, som tonåring, som vuxen eller som pensionär.

Popskolan drivs som ett privat aktiebolag, Svenska Popskolan AB, org.nr 556239-6035.
Bakom företaget står äkta makarna Linda och Richard Hedlund.

Popskolan finns på Stationsgränd 22 i Åkersberga (Folkets hus).

I våra 800 kvm lokal finns replokaler, studios, green-screen rum, scen och en mysig lounge samt vår lilla musikaffär som heter Popshop.
Här finns också TV-spelsrum, med sällskapsspel, leksaker, böcker och tidningar.

Nyhet! Från och med höstterminen 2022 har vi blivit lovade att även kunna bedriva viss undervisning på kommunens grundskolor.  Kontakta oss om du är intresserad av detta.

Genom vår lilla musikaffär Popshop har vi viss möjlighet att erbjuda hyra av instrument. Prata gärna med oss om era behov och önskemål.

Både ja och nej.

I vårt utbud av kurser finns en som vi kallar för “Alla kan spela”. Den vänder sig till er som känner er osäkra på val av instrument och vill pröva er fram i liten grupp. Vi tillhandahåller instrument (gitarr, bas, keyboard & trummor) under lektionstid och eleven får möjlighet att lära sig spela fler instrument. Läs mer om “Alla kan spela” kursen genom att klicka här.

Då våra lärare oftast behärskar samtliga instrument så kan man även komma överens med denne om att variera sin undervisning på fler instrument.

Österåkers kommun subventionerar endast en individuell kurs inom kategori A.
Självklart kan man om man önskar ändå lägga till ytterligare en kurs men då till fullt pris.

Enligt Österåker kommuns avtal för subventionerad undervisning erbjuds 14 lektionstillfällen per termin inkl. ett konserttillfälle för helterminskurser. Halvterminskurser som börjar mitt i terminen är om 8 lektionstillfällen inkl ett konserttillfälle.

Den inskrivna musikundervisningen är en fritidsaktivitet och ska, för att inte åsidosätta alla elevers rätt till undervisningstid i respektive skolform, förläggas på icke timplanebunden tid.

Lektionstiderna bokas efter överenskommelse med elev/vårdnadshavare. När man blivit antagen till Popskolan så får man fylla i ett formulär där man anger vilka dagar och mellan vilka tider som man kan ha lektion. Därefter så kontaktas ni med förslag på lektionstid.

Vi uppskattar verkligen att ni meddelar om ni inte kan närvara under era lektioner.

Skicka e-post direkt till din lärare.

Alla lärares e-postadresser finns angivna under vår lärarsida här på hemsidan